Börja pensionspara nu, tips om privat och företagsekonomi

Ekonomi, Företag, Privat

Goda investeringar i ditt liv

Det handlar inte bara om aktier och pensionssparande när vi pratar om investeringar. Det finns mängder med andra investeringar att göra som kan gynna dig i framtiden. Vi har plockat fram de populäraste alternativen för dem som vill ha andra investeringsalternativ än aktier och sparande.

Skog

Hälften av all skog i Sverige ägs av privatpersoner. Det är en stor investering att köpa och ta hand om skog. Om du tänker röja och sköta skogen helt själv behöver du även investera i riktiga skogsmaskiner som Komatsu Forest, annars går det lika bra att hyra in personal när skogen behöver avverkas eller föryngras.

Det finns mycket värde i skogen men det tar många år att få pengar för mödan. Avverkning och skötsel dikteras av Jordbruksverket och du får årlig hjälp att undersöka skogens skick. Får du chansen att köpa ett större parti skog och du har ekonomisk möjlighet, ska du ta tillfället i akt och bli en skogsägare.Grova uträknar visar på att du kan leva enbart på skogsbruket om du har mellan 400-700 hektar skog i din ägo.

Fastigheter

Att köpa en fastighet är att investera i din egen framtid. Om du kan köpa en bostad billigt och sälja den dyrt har du gjort en bra vinst att ta med till nästa projekt. Men bara något som att äga ditt eget hus, med så lite lån som möjligt, gör det också till en bra investering.

Annars kan du köpa en fastighet med hyreslägenheter och agera hyresvärd, det blir som ett andra jobb men är huset i någorlunda gott skick kommer du inte behöva göra stora renoveringar inom den närmsta framtiden. Ju bättre skick du sedan får lägenheterna i, desto mer blir de värda och du kan ta ut bättre hyror.

Comments are disabled.