Börja pensionspara nu, tips om privat och företagsekonomi

Ekonomi

Tänk på pensionen

Det är ingen hemlighet att dagens pensionärer i Sverige inte lever på särskilt mycket pengar, vilket givetvis är bedrövligt och sorgligt med tanke på att de spenderat sin livstid med att jobba. Men trots det så är det viktigt att vi som fortfarande har möjligheten att påverka vår framtida pension, faktiskt också gör det.

När det kommer till arbetsmarknaden idag är det skrämmande att så många människor faktiskt går arbetslösa, vi människor behöver jobba för att få ihop till en skälig pension. Är vi för kräsna, finns det för lite jobb, är du överkvalificerad eller helt enkelt inte kvalificerad för de jobb du söker?

Har du en hög utbildningsnivå så kan det faktiskt också vara oattraktivt eftersom att arbetsgivaren förutsätter att ditt löneanspråk är högre än vad dem kan matcha. Betänkligheterna är många, men du med exempelvis en HR utbildning eller andra liknande utbildningar eller för den delen arbetslivserfarenhet kan vända dig till headagent.se som specialiserar sig på chefsrekrytering och annan nyckelpersons rekrytering. Hit kan du som arbetsgivare också vända dig för rätt kompetens till ditt företag, den noggranna rekryteringsprocessen lämnar inget åt slumpen vilket möjliggör så att du som arbetsgivare slipper anställa fel person på fel post.

Oavsett utbildningsgrad så är det viktigt att du som arbetslös försöker att slå dig in på arbetsmarknaden med dem medel du har, eller utbilda dig för större chanser att lyckas få andra typer av jobb. Vill du veta mer om pension och vad som gäller kan du läsa en mängd matnyttig information på pensionsmyndigheten.se. Förstå din pension för en lyckad pension.

Du som är intresserad av att påverka din pension på ett politiskt plan kan gå med i ett parti och göra din röst och dina åsikter hörda. Vem vet kanske är du morgon dagens politiker med ambitionen och möjligheten att göra skillnad?

Comments are disabled.